Policajti v poslednej chvíli zachránili dieťa, ktoré škrtila matka

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 13:20 • 2 min
Policajti v poslednej chvíli zachránili dieťa, ktoré škrtila matka

Policajti v poslednej chvíli zachránili dieťa, ktoré škrtila matka

slovakia

left justify in out

img

Tri policajné hliadky boli dnes v noci (okolo 2:00 h) vyslané na prešovské sídlisko Sekčov po telefonáte, že z jedného z bytov cez otvorené okno počuť detský krik a plač.

Po príchode na miesto policajti zistili, že krik išiel z bytu na 4. poschodí na Karpatskej ulici. Okamžite sa presunuli k vchodovým dverám bytu, kde viac krát zazvonili, avšak nikto neotváral. Keďže stále bolo počuť krik dieťaťa a buchot, ktoré sa stupňovali, dnu sa svietilo a ani na opakované výzvy policajtov nik neotváral, policajti v zmysle zákona o PZ násilím otvorili byt. V jednej z izieb uvideli ako na posteli ležalo malé nahé dieťa a na ňom obkročmo sedela žena, ktorá ho škrtila rukami. Túto ihneď odtiahli, za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali, priložili jej putá a premiestnili do inej miestnosti. K dieťaťu – chlapcovi zároveň pristúpil jeden z policajtov, ktorý ho zbežne prezrel a začal sa mu prihovárať. Nakoľko chlapec upadával do bezvedomia policajt ho do príchodu záchranárov udržiaval v bdelom stave, potieral ho studenou vodou, prikryl dekou a stále s ním rozprával. Následne policajti prekontrolovali byt, kde však už nikoho iného nenašli, ale v jednej z izieb sa v strede na koberci nachádzalo tlejúce ohnisko. Ženu policajti stotožnili ako 43 ročnú Prešovčanku a chlapca ako jej 4 ročného syna. Po príchode záchranárov bola žena prevezená za asistencie polície na psychiatrické oddelenie a chlapec na detské oddelenie prešovskej nemocnice.

Prípad na mieste prevzal prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin týranie blízkej osoby a zverenej osoby.    

Zdroj: KR PZ Prešov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies