Policajti v Poprade sa možno budú pohybovať na trojkolkách

NETKY.SK • 19 Február 2016, 09:43 • 2 min
Policajti v Poprade sa možno budú pohybovať na trojkolkách

POPRAD – Mestskí policajti v Poprade možno budú v lete využívať pri výkone služby okrem bicyklov aj elektrické trojkolky.

slovakia

left justify in out

Podľa popradského primátora Jozefa Švagerka by im to zjednodušilo prácu najmä počas väčších akcií v meste a tiež v čase, keď sa potrebujú rýchle presunúť. „Zase to bude niečo nové, nie je na to potrebný vodičský preukaz, zaučenie predstavuje dve minúty a prevádzka je veľmi lacná, navyše ide o ekologicky čistú záležitosť,“ uviedol. Ďalšou výhodou je, že policajti sa na nich dostanú tam, kam s autom nemôžu.


Primátor zatiaľ nevie, kedy sa podarí elektrické trojkolky kúpiť. Ako povedal, zatiaľ mesto uvažuje o dvoch typoch, cena lacnejšieho je približne 2 800 eur, ten drahší by vyšiel na 3 200 eur. Ešte predtým, než samospráva do takejto záležitosti investuje, chce ich otestovať. „Elektrickú trojkolku zvažujeme požičať si ešte pred začiatkom leta na skúšobné obdobie, aby sme preverili jej možnosti pri nasadení v službách mestskej polície,“ doplnil komunikačný manažér mesta Marián Galajda. Samospráva zatiaľ zisťuje skúsenosti od iných užívateľov týchto zariadení. „Až na základe vlastných skúseností sa rozhodneme, či je vhodná na takéto využitie a v akom nasadení. Možností, ako zvýšiť akcieschopnosť policajtov je viacero, a toto je len jedna z nich,“ dodal. Náčelník popradskej mestskej polície Štefan Šipula oceňuje možnosti jednoduchého prenosu takéhoto stroja, možnosť jeho poskladania a podobne. „Na kolobežke sa dá jazdiť aj po snehu, teda aj v zime,“ pripomenul ďalšiu výhodu.


Podľa dodávateľa takýchto trojkoliek pre Slovensko z Holandska ide o ľahké elektrické dopravné zariadenie s extrémne nízkymi nákladmi na prevádzku. Mestská polícia ich môže využívať pri obchôdzkovej a kontrolnej činnosti tam, kde auto nie je výhodné. Výhodou je možnosť jazdy v uzavretých a rozľahlých priestoroch ako sú pasáže, podchody, parkoviská a nákupné centrá, ale aj v centre mesta. Trojkolka umožňuje rýchlu jazdu do 25 kilometrov za hodinu, v prípade peších zón do šiestich kilometrov za hodinu. Dojazd na jedno nabitie batérie predstavuje 20 až 30 kilometrov, hmotnosť stroja je okolo dvadsať kilogramov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies