Policajti v Košiciach prekazili kokaínový obchod za viac ako 13 tisíc eur

NETKY.SK • 26 Október 2011, 01:47 • 2 min
Policajti v Košiciach prekazili kokaínový obchod za viac ako 13 tisíc eur

Policajti v Košiciach prekazili kokaínový obchod za viac ako 13 tisíc eur

slovakia

left justify in out

img

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite v spolupráci s košickými kolegami zadržali významného dílera kokaínu a jeho pomocníka. Úspešnou policajnou akciou v Košiciach sa polícii podarilo zabrániť distribúcii 180 gramov kokaínu, ktorého hodnota na čiernom trhu je viac ako 13 tisíc eur. Štátny občan Holandska prihlásený na pobyt v Slovenskej republike a jeho „pravá ruka“, muž z Revúcej skončili vo vyšetrovacej väzbe. Obaja čelia obvineniu z drogovej trestnej činnosti. Hrozí im trest odňatia slobody 10 až 15 rokov. Muži boli v minulosti už viac krát súdne trestaní.

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite odboru Východ na prípade pracovali už dlhšiu dobu. Podľa policajných informácií Najibullah H. doviezol z Holandska na naše územie najmenej 180 gramov kokaínu. Ukrýval ich na rôznych miestach na našom území. Spolu s Milanom A. z Revúcej sa dohodli, že ho predajú. Našli kupca. Obchod s kokaínom mal prebehnúť na parkovisku pred hotelom v Košiciach. Starostlivo sa vopred pripravili. Kokaín zabalili do 18 vajíčok po 10 gramov. Všetko bolo do detailov dohodnuté, vyzeralo to, že sa obchod podarí a nič im nebude brániť, aby ľahko prišli k peniazom. Netušili, že celú situáciu monitorujú policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite odboru Východ a Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Pri predaji drogy okamžite zasiahli. Následne pri prehliadke osôb a auta zaistili predmet obchodu, vajíčka s bielou látkou. Predbežná skúška potvrdila, že sa jedná o bielu kryštalickú látku s obsahom fenacetínu a kokaínu. Celková hmotnosť zaistenej látky je takmer 180 gramov. Z tohto množstva by sa dalo pripraviť až 455 obvykle jednorazových dávok drogy. Ich cenu by zvýšil aj takmer 46 percentný obsah kokaínu. Na čiernom trhu by zarobili sumu viac ako 13 tisíc eur.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite odboru Východ obvinil Najibullah H. a Milana A. z trestného činu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Hrozí im trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov. Súd vzal včera oboch obvinených na podnet prokurátora a vyšetrovateľa do vyšetrovacej väzby.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies