Policajti v Bratislave striehli na fajčiarov, zaznamenali 11 priestupkov

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:05 • 2 min
Policajti v Bratislave striehli na fajčiarov, zaznamenali 11 priestupkov

BRATISLAVA - Mestskí policajti v Bratislave sa zamerali v nedeľu (20.11.), na ktorú pripadol Medzinárodný deň bez fajčenia, vo zvýšenej miere na ochranu nefajčiarov. V súvislosti s dodržiavaním zákona o ochrane nefajčiarov zaznamenali 11 priestupkov. TASR informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

slovakia

left justify in out

Mestská polícia upozornila, že podľa zákona o ochrane nefajčiarov je zakázané fajčiť na nástupištiach, zastávkach MHD a to až do vzdialenosti štyri metre od vymedzenej plochy nástupíšť. "Kto tento zákaz poruší, dopúšťa sa priestupku, za ktorý môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 33 eur," uviedla Miklovičová.

 

Mestská polícia môže v súvislosti s ochranou nefajčiarov kontrolovať dodržiavanie zákazu fajčiť aj na miestach, kde to zakazuje všeobecne záväzné nariadenie (VZN). Napríklad VZN mestskej časti Bratislava – Staré Mesto zakazuje fajčiť v Medickej a Grassalkovichovej záhrade.

 

Mestskí policajti plánujú v nasledujúcich mesiacoch vykonať aj ďalšie špeciálne kontroly v súvislosti s ochranou nefajčiarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies