Policajti upozorňujú na falošného inšpektora obchodov, okradol predavačku o peniaze

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 11:27 • 2 min
Policajti upozorňujú na falošného inšpektora obchodov, okradol predavačku o peniaze

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje občanov na falošného inšpektora, ktorý sa vydáva za zamestnanca Slovenskej obchodnej inšpekcie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, predavačku v novinovom stánku situovanom v centre Nitry oslovil v stredu okolo jednej hodiny popoludní muž, ktorý sa preukázal ako inšpektor slovenskej obchodnej inšpekcie.

 

"Požiadal ju o doklady a pracovnú zmluvu a taktiež jej prikázal prerátať všetku hotovosť, ktorú má k dispozícii. Popri tom, ako žena za pultom hľadala potrebné doklady, zostali peniaze na pulte. Z viac ako 1 200 eur jej zmizlo 260," uviedla Čuháková.

 

Podozrivý muž bol podľa polície vysoký približne 180 centimetrov, vo veku 30 až 40 rokov. Mal krátke hnedé vlasy a dioptrické okuliare so strieborným tenkým rámom a so špinavými sklíčkami. Oblečenú mal červeno-bielu polokošeľu, letné nohavice bledej farby a niesol aktovku čiernej farby.

Podľa polície je možné, že muž navštívi aj iné obchodné prevádzky. Polícia preto vyzýva majiteľov a zamestnancov obchodov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi, ktorí by sa domáhali vykonania rôznych kontrol.

 

Podľa Slovenskej obchodnej inšpekcie ich zamestnanci chodia na kontroly vo dvojiciach, pri kontrolách sa preukazujú služobným preukazom v hnedom koženom obale, s fotografiou a služobným číslom a najmä nikdy nežiadajú predložiť ku kontrole peniaze.

 

Ak do prevádzky príde podozrivá osoba, ktorá by sa domáhala vykonania kontroly, je možné si jej totožnosť preveriť na príslušnom pracovisku obchodnej inšpekcie telefonicky a aj to, či vôbec boli v ten deň vyslaní inšpektori na kontroly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies