Policajti tento rok preškolili 83 špecialistov na rómsku komunitu

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 15:20 • 2 min
Policajti tento rok preškolili 83 špecialistov na rómsku komunitu

BRATISLAVA - Polícia od začiatku tohto roka preškolila 83 špecialistov na rómsku komunitu. Išlo o policajtov poriadkovej polície, teda tých, ktorí sa v praxi počas služby stretávajú s rómskou komunitou. Ako informuje polícia na svojej webstránke, vzdelávací projekt sa týkal policajtov, ktorí vykonávajú funkciu referent špecialista.

slovakia

left justify in out

Projekt ich mal bližšie oboznámiť s rómskou komunitou a jej špecifikami. "Pozícia policajného špecialistu je osvedčený nástroj, ktorého cieľom je zlepšiť spoluprácu medzi rómskou komunitou a políciou," uvádza polícia s tým, že na policajného špecialistu sa kladú zvýšené nároky, a preto by mal ovládať rómske osobitosti. Policajti sa počas týždňových kurzov na Strednej odbornej škole Policajného zboru v Košiciach detailnejšie oboznámili s charakteristikou rómskych komunít, špecifikami trestných činov páchaných v prostredí komunít aj mimo nich a tiež s taktikou služobných zákrokov s dôrazom na rešpektovanie ľudských práv a slobôd. "Osobitnú pozornosť počas kurzu venovali aj problematike trestných činov motivovaných rasovou a etnickou nenávisťou a extrémizmu," informuje polícia. Podobné projekty majú v pláne aj v budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies