Policajti SR, ČR a Maďarska zadržali organizovaný zločinecký gang

NETKY.SK • 11 Január 2013, 12:42 • 2 min
Policajti SR, ČR a Maďarska zadržali organizovaný zločinecký gang

Policajti SR, ČR a Maďarska zadržali organizovaný zločinecký gang - Krimi Slovenská, maďarská a česká polícia po dlhodobej spolupráci zrealizovala 7. januára na území Maďarska úspešnú akciu, v rámci ktorej zasiahla proti organizovanej zločineckej skupine.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská, maďarská a česká polícia po dlhodobej spolupráci zrealizovala 7. januára na území Maďarska úspešnú akciu, v rámci ktorej zasiahla proti organizovanej zločineckej skupine. Tá páchala trestnú činnosť vo viacerých členských štátoch EÚ. Informovali o tom dnes v Budapešti predstavitelia polícií všetkých troch krajín, ako aj maďarského Národného úradu pre dane a clá (NAV).

Organizovaná skupina s najmenej 16 členmi mala pôsobiť na čele s občanom Maďarska. Podľa prezidenta Policajného zboru SR Tibora Gašpara mali obvinení prostredníctvom nastrčených osôb organizovať činnosť najmenej 14 obchodných spoločností, ktorými na území Slovenskej republiky deklarovali dovoz kovového odpadu z Maďarska na základe nepravdivých faktúr a dokladov. SR spôsobili škodu na rozpočte vo výške zhruba 17 miliónov eur.


Zadržali 19 luxusných áut


"My časovo ohraničujeme trestnú činnosť páchanú na území SR od roku 2006 do roku 2008, ale predpokladáme, že pre túto trestnú činnosť boli vytvorené podmienky vstupom oboch krajín do Európskej únie a tým, že sa začal voľný obeh tovarov," dodal Gašpar.

Finanční vyšetrovatelia v Maďarsku zadržali 14 podozrivých osôb, zaistili 19 luxusných motorových vozidiel, nehnuteľnosti a finančnú hotovosť. Hodnota zaisteného majetku predstavuje 1,42 miliardy forintov (3,6 milióna eur). Súd v Györi rozhodol o vzatí do vyšetrovacej väzby všetkých 14 osôb, na dve osoby vydali medzinárodný zatykač.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies