Policajti si v Bratislave posvietili na taxislužby: Až osem jazdí načierno!

NETKY.SK • 11 December 2014, 11:55 • 2 min
Policajti si v Bratislave posvietili na taxislužby: Až osem jazdí načierno!

BRATISLAVA - Policajti v hlavnom meste Slovenska sa zamerali na výkon taxislužby. Veľkú kontrolu vykonávali mestskí a dopravní policajti na prelome októbra a novembra.

slovakia

left justify in out

Zistili, že sedem áut nie je evidovaných ako vozidlo taxislužby a dvom šoférom nebol vydaný preukaz vodiča taxislužby. Odhalili tiež osem spoločností bez koncesie, uvádza denník Nový čas.

 

"Vykonanými kontrolami bolo zistené, že taxislužba je v hlavnom meste vykonávaná aj vozidlami s označením ako Carabics Taxi, Easy taxi, Otto Taxi, Presporok Taxi, Hello Taxi, Super Taxi, Fun Taxi a Free Taxi, pričom tieto nie sú registrovanými taxislužbami. Na takéto obchodné mená nebola dopravným správnym orgánom udelená koncesia," povedal Petar Lazarov, hovorca ministerstva vnútra s tým, že mestských aj dopravných policajtov požiadali, aby sa pri výkone služby naďalej zamerali na prevádzkovanie taxislužby.

 

Zistené priestupky bude riešiť správny orgán, ktorým je v tomto prípade obec. Dve z uvedených spoločností sú členmi Cechu taxi Bratislava. Jeho predseda Milan Velšický si nemyslí, že porušili zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies