Policajti si posvietia na vodičov autobusov a nákladných áut

NETKY.SK • 6 Október 2014, 10:58 • 2 min
Policajti si posvietia na vodičov autobusov a nákladných áut

BRATISLAVA - Hlavne na dodržiavanie povinností vodičov autobusov a nákladných áut bude tento týždeň zameraná ďalšia z dopravných akcií v celej Európe.

slovakia

left justify in out

Za deväť mesiacov tohto roka spôsobili na Slovensku vodiči autobusov 45 dopravných nehôd, vyžiadali si štyri obete, dve osoby sa zranili ťažko a 61 ľahko. Alkohol zistili v jednom prípade. Ako uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, za alkohol vodičom autobusov hrozia vysoké tresty. Ako vodičom z povolania im hrozí trest na dva až päť rokov. Vodiči nákladných áut od januára do konca septembra zavinili 978 dopravných nehôd. Prišlo pri nich o život 18 osôb, 71 sa zranilo ťažko a 342 ľahko. Alkohol úradoval v 72 prípadoch. Takmer 600 nehôd sa stalo v obci.

 

Spoločnú dopravnú akciu organizuje každý mesiac medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov. Zameraná je na odhaľovanie vždy iných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Cieľom týchto akcií je znížiť nehodovosť a ochrániť čo najviac životov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies