Policajti sa môžu zapojiť do európskeho výmenného programu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 10:52 • 2 min
Policajti sa môžu zapojiť do európskeho výmenného programu

BRATISLAVA - Príslušníci Policajného zboru SR sa môžu zúčastniť výmenného programu do policajných zborov iných európskych štátov.

slovakia

left justify in out

Ako na svojej internetovej stránke informuje Akadémia Policajného zboru v Bratislave, cieľom programu agentúry European Police College je napríklad výmena poznatkov a ich šírenie v rámci policajnej práce, podpora učenia a vytváranie siete policajných odborníkov, ako aj vytváranie európskej policajnej kultúry.

 

Na výmennom programe sa môžu zúčastniť policajti, experti policajného zboru, ako aj vedeckí pracovníci zapojení do výskumných projektov venujúcich sa špecifickým bezpečnostným otázkam.


Výmenný program má byť v tomto roku zameraný na rozširovanie poznatkov v oblastiach ako boj proti terorizmu, špeciálne metódy na presadzovanie práva, policajná a justičná spolupráca a siete, alebo napríklad podpora práva, poriadku a verejnej bezpečnosti. Program je bilaterálny, to znamená, že aj príslušníci európskych policajných zborov majú možnosť absolvovať výmenný pobyt na Slovensku. Dĺžka výmenných pobytov v rámci programu je jeden týždeň.

 

Na výmennom programe sa môžu zúčastniť jednotlivci, ktorí slúžia v policajnom zbore aspoň tri roky, majú odborné znalosti v rámci okruhu, ktorý si zvolili, a ovládajú anglický jazyk. Policajti so záujmom o pobyt sa do programu majú možnosť prihlasovať do 10. februára, pričom pobyt musia absolvovať do konca októbra tohto roka. European Police College (CEPOL) je agentúra zriadená Európskou úniou za účelom posilnenia vzájomnej policajnej spolupráce. Funguje od roku 2000 a sídli v Budapešti v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies