Policajti pri zásahu voči dvom chlapcom nepochybili, uviedol Gašpar

NETKY.SK • 15 November 2016, 12:17 • 2 min
Policajti pri zásahu voči dvom chlapcom nepochybili, uviedol Gašpar

BRATISLAVA – Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a policajný prezident Tibor Gašpar dnes prišli na výbor NRSR pre obranu a bezpečnosť vysvetľovať októbrový zásah policajtov voči dvom chlapcom na ulici Stará vinárska v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Pri zásahu sa zranil starší z chlapcov. Podľa Gašpara inšpekcia pochybenia zo strany policajtov nezistila.

Policajti v civile hliadkovali v oblasti Búdkovej ulice a Starej vinárskej. Dňa 7. októbra okolo 20.25 h zastavili dvoch chlapcov vo veku 13 a 16 rokov, aby sa identifikovali. Počas komunikácie sa však starší z chlapcov rozbehol a prestal rešpektovať pokyny polície. Policajti preto použili na jeho zastavenie donucovacie prostriedky. Pri zásahu sa chlapec zranil. Následne ho predviedli na policajnú stanicu. Zákrok vyhodnotila aj inšpekcia, ktorá podľa Gašpara konštatovala, že policajti pri zákroku nepochybili. "Ak by sa chlapci identifikovali, dnes by sme tu už nič neriešili," dodal Gašpar.

 

Kaliňáka podľa vlastných slov mrzí, že došlo k takémuto zákroku. Dodal však, že zásahu policajtov sa dalo predísť ich poslúchnutím. Akékoľvek použitie donucovacích prostriedkov je podľa neho vždy nepríjemné, na druhej strane je potrebne uposlúchnuť. Minister zdôraznil, že aj postup policajtov musí byt adekvátny.

 

Zásah policajtov voči chlapcom považuje Milan Krajniak (Sme rodina) za neprimeraný. Chlapci podľa neho nekonali podozrivú činnosť. "Neviem, akým spôsobom budú mať ľudia dôveru, ak sa policajti takýmto spôsobom správajú voči mladistvým,“ dodal Krajniak. Podľa ďalšieho opozičného poslanca Ľubomíra Galko (SaS) chlapec začal utekať práve preto, že sa bál, že bol prepadnutý. Policajti v civile sa podľa neho nepreukázali tak, ako sa mali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona