Policajti prenasledovali auto až do Maďarska

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 15:08 • 2 min
Policajti prenasledovali auto až do Maďarska

BRATISLAVA - Vodič auta Opel Corsa v jednosmernej ulici v Bratislave-Čunove dnes ráno cúval a mal smolu. Spozorovala ho hliadka Obvodného oddelenia Rusovce a muža spoznali. Vedeli, že muža v stredu 1. mája predviedli na obvodné oddelenie, keďže viedol motorové vozidlo napriek uloženému zákazu a tak bolo namieste podozrenie, že sa opakovane dopúšťa tejto trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Vo chvíli, keď sa policajti k vozidlu priblížili, zvýšil vodič rýchlosť a začal unikať smerom k bývalému hraničnému priechodu s Maďarskou republikou. Hliadka ho začala prenasledovať. Muž počas jazdy nerešpektoval dopravné značenie STOJ na jednej z križovatiek a ohrozil vodiča na hlavnej ceste. Ignoroval svetelné a zvukové znamenia, ktorými ho policajti vyzývali, aby zastal. Hliadka informovala operačné stredisko KR PZ v Bratislave a maďarské policajné orgány boli informované o tom, že hliadka slovenskej polície prenasleduje v smere na ich územie podozrivú osobu.

Policajti prenasledovaného vodiča zastavili v obci Rajka. Muža vyzvali, aby vypol motor a z vozidla vystúpil. Ten však ani tieto výzvy nerešpektoval a kládol odpor. Policajti preto v zmysle zákona použili donucovacie prostriedky. Muža podrobili aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol 0,56 mg/l, čo je v prepočte 1,17 promile. Aj opakované dychové skúšky boli pozitívne s hodnotou 0,63 mg/l (1,31 promile) a 0,65 mg/l (1,35 promile).

Vodič, 52- ročný Bratislavčan, je podozrivý zo spáchania niekoľkých priestupkov na úseku plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky ako aj zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies