Policajti opäť kontrolovali popíjajúcu mládež, prekvapili dievčatá

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 11:00 • 2 min
Policajti opäť kontrolovali popíjajúcu mládež, prekvapili dievčatá

POPRAD – Mestskí policajti v Poprade opäť kontrolovali dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami v miestnych podnikoch.

slovakia

left justify in out

Podľa náčelníka mestskej polície Štefana Šipulu negatívne prekvapili najmä dievčatá. Ako dnes informoval, preventívno-bezpečnostná akcia sa uskutočnila ešte v sobotu 29. apríla v neskorých večerných hodinách.

 

„Kontrola bola v šiestich prevádzkach v meste, kde bolo vykonaných 11 orientačných dychových skúšok na zistenie požívania alkoholických nápojov, z ktorých šesť dychových skúšok bolo u mladistvých osôb pozitívnych. Zaujímavosťou je, že pod vplyvom alkoholických nápojov bolo až päť dievčat vo veku 17 rokov, pričom u jednej bola zistená hladina požitia alkoholických nápojov 1,31 promile (0,63 mg/l) a u druhého dievčaťa 1,54 promile (0,74 mg/l), čo znamená už strednú opilosť,“ uviedol Šipula.

Všetky prípady budú podľa Šipulu ďalej riešené v správnom konaní za účasti pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade. Policajti zároveň kontrolovali mládež aj na verejných priestranstvách v blízkosti reštauračných a pohostinských zariadení, kde predpokladali, že by mladí mohli alkoholické nápoje popíjať.

 

„Pravidelné preventívno – bezpečnostné akcie venované pitiu alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v prevádzkach reštauračného a pohostinského charakteru, ako aj následné riešenie v podobe správnych konaní s jednotlivými aktérmi a ich rodičmi, majú svoj efekt. V týchto akciách preto budeme aj naďalej v snahe zlepšovať celkovú bezpečnostnú situáciu pokračovať,“ doplnil Šipula.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies