Policajti odhalili na Záhorí sklad drog z východnej Ázie

NETKY.SK • 8 November 2013, 15:43 • 2 min
Policajti odhalili na Záhorí sklad drog z východnej Ázie

BRATISLAVA - Policajti odhalili skladisko drog na Záhorí. V stredu večer Národná kriminálna agentúra zadržala v Senici počas medzinárodnej protidrogovej akcie 1,2 tony prekurzorov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová, do akcie sa zapojilo sedem krajín. Polícia v zahraničí monitorovala tranzit veľkého množstva drogových prekurzorov z východnej Ázie do západnej Európy. Slovenskí policajti odhalili sklad, kde drogy prebaľovali do menších balení a štítkovali falošnými etiketami. "Tieto mali zastrieť skutočný obsah zásielok, keďže nápisy etikiet obsahovali názvy legálnych chemikálií," priblížila Dobiášová.

Pri stredajšej akcii zadržali dvoch cudzincov, po výsluchu ich prepustili. Prípad naďalej vyšetrujú, zapojené sú zahraničné policajné a justičné orgány. Slovenskí policajti zaistili pri akcii aj 1,2 tony drogového prekurzoru určeného na výrobu extázy. Z tohto množstva prekurzoru by sa dalo vyrobiť približne 750 kilogramov drogy alebo desať až 12 miliónov tabliet extázy. "Hodnota takéhoto množstva drog sa na čiernom trhu pohybuje od 60 do 90 miliónov eur v závislosti od koncentrácie účinnej látky a dopytu," dodala policajná hovorkyňa. V súvislosti s akciou u nás zatiaľ nikoho neobvinili. Ostatné vyšetrovanie sa koná vo zvyšných členských krajinách. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies