Policajti naháňali rakúske BMW, strieľali mu do pneumatík

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:13 • 2 min
Policajti naháňali rakúske BMW, strieľali mu do pneumatík

BRATISLAVA - Policajná naháňačka so 47-ročným Rakúšanom na unikajúcom BMW sa odohrala dnes v noci, začala sa v Malackách a skončila sa až na diaľnici D2. Padlo pri nej viacero výstrelov, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

slovakia

left justify in out

Všetko sa podľa polície začalo približne hodinu po polnoci, keď v Malackách policajnú Kiu predbehlo vysokou rýchlosťou BMW s rakúskou poznávacou značkou. Auto malo zapnuté štyri výstražné svetlá a prechádzalo z jedného jazdného pruhu do druhého. Policajti za ním okamžite vyštartovali a snažili sa ho zastaviť. Vodič bavoráka však nereagoval, v Stupave mu preto skrížil cestu policajný Nissan. Pred ním síce zastal, no v momente, keď k vodičovi pristúpili policajti z Kie, BMW začalo cúvať, pričom dverami zasiahlo policajta, ktorý spadol na zem. BMW narazilo následne do policajného auta a snažilo sa obísť Nissan pred ním, skoro pritom zrazil ďalšieho policajta, ktorý odskočil. Policajti potom po troch varovných výstreloch do vzduchu sedemkrát vystrelili smerom na zadné pneumatiky. Ani na to vodič nereagoval a unikal cez Stupavu. Policajná naháňačka pokračovala až na diaľnicu D2 v smere na Českú republiku. Ani na diaľnici však nechcel šofér BMW zastaviť, policajti vystrelili na zadné pneumatiky spolu ďalších 19 striel. Šofér dokonca pokračoval, aj keď sa mu uvoľnila pravá zadná pneumatika. Do prenasledovania sa pridali aj ďalšie hliadky, ktoré unikajúce vozidlo napokon zablokovali. Jeho vodiča museli spacifikovať, lebo ani po tom všetkom nechcel z auta vystúpiť. 

Za volantom BMW sedel 47-ročný občan Rakúskej republiky, ktorého policajti ihneď eskortovali na príslušné policajné oddelenie. "Vecou sa v súčasnosti zaoberá príslušné policajné oddelenie Okresného riaditeľstva PZ v Malackách. Bližšie informácie v súčasnosti nie je možné vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony poskytnúť," uzavrela Považanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies