Policajti na srbsko-maďarskej hranici sa v piatok vymenia

NETKY.SK • 19 November 2015, 15:58 • 2 min
Policajti na srbsko-maďarskej hranici sa v piatok vymenia

BRATISLAVA - Slovenských policajtov, ktorí pomáhajú od 20. októbra chrániť srbsko-maďarskú hranicu, čaká v piatok 20. novembra výmena.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík, na hranicu v piatok odíde 50 nových policajtov, ktorí budú na misii ďalší mesiac. Naši policajti na hranici aktívne nezasahujú, len pomáhajú.


Slovenskí policajti slúžia 12-hodinové zmeny, následne majú 24 hodín voľno. Hliadky sú zložené z najmenej dvoch maďarských policajtov, jedného maďarského vojaka a jedného slovenského policajta.


Slovenská strana zabezpečuje pre našich policajtov výstroj a výzbroj, ako sú ručná guľová zbraň, putá, obušok a kaser. Majú i zariadenia na nočné videnie a autá, vzhľadom na terén ide o štvorkolky. Finančné prostriedky idú z rozpočtu ministerstva vnútra na tento rok. Maďarská strana zabezpečuje stravu a ubytovanie. Maďarsko takisto poskytuje pohonné hmoty do služobných áut a prípadné opravy a údržbu motorových vozidiel pri drobných poruchách. Podľa prezidenta PZ Tibora Gašpara ide o najpočetnejšiu jednotku policajného zboru v doterajšej histórii, ktorá pôsobí v zahraničí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies