FOTO Toto sú najhľadanejší zločinci Európy: Pomôcť pri ich hľadaní môžete aj vy

NETKY.SK • 29 Január 2016, 15:52 • 2 min
FOTO Toto sú najhľadanejší zločinci Európy: Pomôcť pri ich hľadaní môžete aj vy

BRATISLAVA - Od dnešného dňa môže každý pomôcť pri pátraní po najhľadanejších osobách v Európe. Hľadané osoby sú zverejnené na novej webovej stránke www.eumostwanted.eu, ktorá je spoločným projektom policajtov združených v ENFAST (European Network on Fugitive Active Search Teams).

slovakia

left justify in out

"ENFAST je sieť pracovísk cieľového pátrania v Európe. Jej účelom je efektívna medzinárodná spolupráca pri pátraní po páchateľoch obzvlášť závažnej kriminality na úteku rýchlou a diskrétnou výmenou informácií," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Sieť je v súčasnosti zložená z 28 národných tímov členských krajín EÚ.

 

Podľa jej slov je vďaka webovej stránke široká verejnosť informovaná o pátraní po medzinárodne hľadaných zločincoch Európy, obvinených alebo odsúdených za najzávažnejšiu trestnú činnosť alebo z terorizmu. "Na činnosti tímov sa vďaka novej stránke bude môcť teraz podieľať každý, a to poskytnutím informácií k hľadaným, hoci aj anonymne," dodala.

 

Internetová stránka s najhľadanejšími osobami v Európe je vôbec prvou iniciatívou prezentovať takýto zoznam na paneurópskej úrovni. Dostupná je v 17 jazykoch a obsahuje nielen informácie o najhľadanejších Slovákoch, ale aj ostatných zločincoch Európy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona