Policajti majú na leto pripravené viaceré opatrenia

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 09:53 • 2 min
Policajti majú na leto pripravené viaceré opatrenia

BRATISLAVA - Polícia má pripravené na letné mesiace viaceré opatrenia.

slovakia

left justify in out

"Dominantnú úlohu budú zohrávať zložky služby dopravnej polície za výdatnej pomoci poriadkovej polície," povedal pre agentúru SITA viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel. Policajti budú v lete kontrolovať nielen vodičov áut, ale posvietia si aj na cyklistov a motorkárov. "Niektoré nehody zavinili cyklisti pod vplyvom alkoholu," upozorňuje Ábel.

 

Pri akciách zameraných na motorkárov si podľa Ábela budú policajti všímať aj to, ako sa k nim správajú ostatní vodiči. "Budeme sledovať aj konanie iných účastníkov, hlavne vodičov motorových vozidiel, akým spôsobom rešpektujú motorkárov na cestách a či miera tolerantnosti je v hraniciach bezpečnosti," ozrejmil. Kontroly počas prázdnin neminú ani vodičov autobusov. Vo väčšej pohotovosti bude aj hraničná a cudzinecká polícia. 

 

Dovolenková sezóna je podľa policajného viceprezidenta charakteristická silnou dynamikou dopravy. "Na cesty idú aj vodiči, ktorí nejazdia pravidelne," hovorí Ábel. Prázdniny sú spojené aj s tým, že si viac môžu zašoférovať študenti. "Či už na požičanom aute z rodiny alebo aj vlastnom majú čas a odjazdia viac kilometrov," konštatuje Ábel. Vodičov vyzýva, aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu a počas cesty na dovolenku šoférovali dostatočne oddýchnutí. Odporúča tiež cestovať radšej cez deň. "Keď už nie je možné nočnú cestu odložiť, tak nech ju absolvujú po dostatočnom odpočinku," uzavrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies