Policajti majú dostať nové ostreľovacie pušky za 600.000 eur

NETKY.SK • 26 September 2011, 21:22 • 2 min
Policajti majú dostať nové ostreľovacie pušky za 600.000 eur

Policajti majú dostať nové ostreľovacie pušky za 600.000 eur

slovakia

left justify in out

img

Polícia bude môcť účinnejšie bojovať proti zločinu. Tvrdí to Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré plánuje policajtom nakúpiť nové ostreľovacie pušky. Rezort vyhlásil verejné obstarávanie na dodanie ostreľovacích pušiek na dlhé vzdialenosti v hodnote 600.000 eur.
Ide o osem súprav ostreľovacích pušiek kalibru 338 Lapua Magnum a 34 súprav ostreľovacích pušiek kalibru 308 Winchester. Nové zbrane sú určené pre všetky kraje na Slovensku. "Najdôležitejším kritériom na výber úspešného uchádzača je cena, do úvahy však budeme brať aj hmotnosť pušky bez zásobníka a zaručenú životnosť hlavne vyjadrenú počtom výstrelov. Vo verejnom obstarávaní použijeme elektronickú aukciu," deklaruje MV.
Okrem nových ostreľovacích pušiek chce ministerstvo policajtom nakúpiť aj 26.000 nových pištolí. Verejné obstarávanie na nové pištole bolo vyhlásené v júni, následne bolo v konaní pred Úradom pre verejné obstarávanie (ÚVO). "Ten nám nariadil zmeniť niektoré časti podkladov. Ministerstvo vnútra vždy tvrdilo, že sa zariadime podľa pokynov ÚVO, preto sme tak urobili aj v tomto prípade. Podklady sme upravili a zaslali sme ich všetkým uchádzačom," informuje rezort.
Ministerstvo vnútra chce prezbrojovaním Policajného zboru efektívnejšie bojovať proti zločinu, lepšie chrániť občanov, ako aj samotných policajtov, ktorí denne nasadzujú svoje životy a zdravie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies