Policajti ju nepokarhali, ale takto jej napriek dažďu pomohli

NETKY.SK • 10 September 2020, 10:18 • 2 min
Policajti ju nepokarhali, ale takto jej napriek dažďu pomohli

O tom, že polícia vie aj pomáhať a chrániť sa presvedčili aj občania v Košickom kraji.

slovakia

left justify in out

Policajti, ktorí na svojich autách nosia nezabudnuteľné heslo Pomáhať a chrániť, sa na východe Slovenska zachovali absolútne v súlade s najznámejšou auto-nálepkou. Za pomoc v podobe tlačenia osobného automobilu dostali aj poďakovanie od občanov. Ide o košických policajtov, ktorí pomohli „o 15-tej hodine na križovatke pri Mc Donalde v odbočovacom pruhu na Roosveltovu ulicu“.

 

Auto, ktoré zostalo nepojazdné, sa aj vďaka ich pomoci podarilo rýchlo presunúť cez križovatku na bezpečné miesto. „Zjavili sa tam ako na zavolanie, keď som prepadala panike, keďže som blokovala takú vyťaženú križovatku v špičke,“ poďakovala sa vodička mužom zákona.

 

Prácu policajtov ocenil aj iný občan, ktorý napísal v ďakovnom liste aj nasledujúce vety: „V utorok okolo 11.00 sa vodičke s malými deťmi v aute auto pokazilo pri výjazde z benzínovej pumpy. Pumpou práve prechádzali policajti, ktorí hneď za vodičkou vyštartovali,“ napísal s dôvetkom, že najprv predpokladal, že ju idú pokarhať. „Tí chlapi ju však namiesto toho odtlačili na bezpečné miesto na parkovisko. V daždi. Určite aj takýmito drobnosťami sa buduje dobré meno a dôvera v políciu,“ uzavrel s úžasom a vďakou, keďže dobré skutky dnes nie sú samozrejmosťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona