Policajti i hasiči podporili charitatívnu kampaň Máte slinu?

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 17:33 • 2 min
Policajti i hasiči podporili charitatívnu kampaň Máte slinu?

BRATISLAVA - Zástupcovia zložiek Ministerstva vnútra Slovenskej republiky dnes podporili charitatívnu kampaň Máte slinu?.

slovakia

left justify in out

V bratislavskej Nemocnici sv. Michala sa pridali medzi potenciálnych darcov kostnej drene a môžu tak pomôcť pacientom s hematologickými a onkologickými ochoreniami. Do projektu sa zapojili príslušníci Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a Horskej záchrannej služby, študenti a športovci Športového centra polície, ako aj civilní zamestnanci.


Za kampaňou stojí Nadácia Kvapka Nádeje, ktorá sa snaží získať čo najviac dobrovoľných darcov pre Národný register darcov kostnej drene. Tými sa môžu stať osoby vo veku od 18 do 45 rokov. Bližšie informácie o zdravotných podmienkach darcovstva sú dostupné na webstránke www.mateslinu.sk, kde je k dispozícii taktiež prihláška. Záujemcovia si môžu sami odobrať vzorku slín a prostredníctvom Slovenskej pošty ju zdarma poslať Národnému registru darcov kostnej drene. Lekári následne vyhodnotia vzorky a vhodných jedincov zaradia do databázy.


Pred spustením projektu Máte slinu? bolo v registri 6500 darcov. Od januára ich je už o 4200 viac. Na efektívne fungovanie je pritom potrebných približne 25-tisíc registrovaných darcov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies