Policajti dúfali, že o zatykači na Karola M. sa dozvedia skôr ako médiá

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:20 • 2 min
Policajti dúfali, že o zatykači na Karola M. sa dozvedia skôr ako médiá

Policajti dúfali, že o zatykači na Karola M. sa dozvedia skôr ako médiá

slovakia

left justify in out

img

Polícia bola pripravená zadržať Karola M., ktorý je na bratislavskom Okresnom súde obžalovaný z prípravy vraždy. Podľa stanoviska, ktoré dnes poskytla TASR policajná hovorkyňa Denisa Baloghová, polícia čakala na vydanie medzinárodného zatýkacie rozkazu a dúfala, že sa o tom dozvie skôr ako Karol M. a médiá.
      "Čakali sme na vydanie medzinárodného zatýkacieho rozkazu, na základe ktorého sme plánovali v spolupráci so zahraničnou policajnou službou využiť moment prekvapenia a Karola M. zadržať. Dúfali sme, že sa informáciu o vydaní zatykača dozvieme skôr ako Karol M. alebo aspoň skôr ako médiá," uviedla Baloghová. Dodala, že slovenská polícia mala pred vydaním zatykača informácie o tom, kde sa hľadaný nachádza.
      "Došlo však k zmareniu policajnej akcie. Medzinárodný zatýkací rozkaz na Karola M. vydal Okresný súd v Nitre v piatok 15. júla. Polícia sa o jeho vydaní dozvedela z médií. Okamžite sme kontaktovali partnerskú zahraničnú policajnú službu. Tá nás však informovala, že Karol M. opustil priestor, kde sa zdržiaval a v tejto chvíli nevedia, kde sa nachádza," napísala ďalej hovorkyňa. Podľa nej mohli policajti po obvinenom oficiálne vyhlásiť pátranie až v utorok 19. júla 2011, kedy im súd zatýkací rozkaz doručil.
      Karol M. čelí na Okresnom súde v Bratislave obžalobe z organizovania vraždy bývalého policajta. Nevydarená akcia sa skončila smrťou mladej ženy a desaťročného chlapca. Karol M. sa niekoľko rokov pred trestným stíhaním skrýval. Policajti ho chytili vlani v októbri v Poľsku. Po eskortovaní na Slovensko sa chybou súdu dostal na slobodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona