Policajti dostanú nové samopaly v hodnote 900-tisíc eur

NETKY.SK • 11 August 2014, 08:03 • 2 min
Policajti dostanú nové samopaly v hodnote 900-tisíc eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra plánuje kúpiť približne 430 samopalov pre policajtov zo špeciálnych útvarov.

slovakia

left justify in out

Rezort pripravuje tender v hodnote 900-tisíc eur, uvádza sa v predbežnom oznámení, ktoré zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania.

 

Ministerstvo chce u špecializovaných tímov vymeniť útočné pušky vzor 58 za štandardné policajné samopaly s menej zraňujúcimi nábojmi. Minister Robert Kaliňák ešte v decembri 2013 v rozhovore pre agentúru SITA poukázal na to, že samopal vzor 58, ktorý niektoré policajné útvary používajú, je vojenskou zbraňou a má vysokú "ranivosť".

 

„Úloha policajtov nie je zabiť, ale zastaviť páchateľa a odovzdať do rúk spravodlivosti. Preto chceme, aby samopaly prešli na policajné strelivo pištoľové, to znamená náboje kalibru 9 mm Luger,“ povedal. 

 

V rezorte vnútra plánujú ešte tento rok spustiť tender na pištole. Cieľom je absolútne prezbrojenie, teda policajtom vymenia všetky pištole. Nakupovať budú približne 25-tisíc zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona