Policajti dnes robia kontroly na železničných priecestiach

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:04 • 2 min
Policajti dnes robia kontroly na železničných priecestiach

BRATISLAVA - Policajti si dnes posvietia na dodržiavanie pravidiel na železničných priecestiach. Okrem kontrol na celom Slovensku budú muži zákona prednášať v základných a stredných školách. Slovenská polícia sa akciou s názvom Bezpečné priecestia zapája to dnešného Európskeho dňa bezpečnosti na železničných priecestiach.

slovakia

left justify in out

"Cieľom dnešnej akcie je najmä prevencia, teda pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky za účelom zvýšenia bezpečnosti. A aby to naozaj bolo o prevencii s cieľom viesť aj mladých ľudí k zodpovednosti, policajti dnes budú prednášať vo vybraných základných a stredných školách," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

Polícia robí kontroly na železničných priecestiach každoročne v rámci prevencie a zlepšenia bezpečnosti. "Len za posledné dva roky sa uskutočnilo takmer tisíc akcií, počas ktorých policajti skontrolovali takmer 7000 vozidiel, 1200 priecestí a zistili viac ako 7000 priestupkov," dodala hovorkyňa.

 

Pripomenula, že za prvé štyri mesiace tohto roka polícia eviduje 47 nehôd na železničnom priecestí. O život prišli dvaja ľudia, traja utrpeli ťažké zranenie a 18 ľahké. Až 30 nehôd sa stalo v obci a v piatich prípadoch sa pod nehodu podpísal aj alkohol.

 

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na priecestiach a pri vchádzaní a prejazde nimi zvýšili pozornosť. "Pred vstupom na priecestie sa treba presvedčiť, či je ním bezpečné prejsť bez ohrozenia zdravia a životov. Neuváženým vstupovaním do priestoru dráh sú ohrození aj cestujúci vo vlaku, ktorí sa pri náhlom brzdení vlaku môžu zraniť," upozornila Baloghová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona