Policajti chytili drogového dílera, hľadali ho viac ako dva roky

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 14:12 • 2 min
Policajti chytili drogového dílera, hľadali ho viac ako dva roky

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali hľadaného Michaela P. (29), ktorý je obvinený z viacerých trestných činov.

slovakia

left justify in out

Od roku 2011 bol na úteku a vyhýbal sa spravodlivosti. Polícia ho zadržala a v súčasnosti sa už nachádza vo väzbe. TASR o tom informoval dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.
     

"Obvinený mal podľa zistení polície ešte v rokoch 2006 až 2010 riadiť a koordinovať distribúciu metamfetamínu v Bratislavskom kraji. Zadováženú psychotropnú látku mal prechovávať na viacerých miestach, najmä v byte a garáži v bratislavskej Petržalke," uviedol Slivka. Drogy podľa polície distribuoval dílerom. "Bol to drogový obchod vo veľkom štýle, dílerom mal poskytovať telefónne karty, prenajímať byty. V nich mali látku prechovávať a distribuovať konzumentom. Finančné prostriedky z predaja drog mali odovzdávať obvinenému, ktorý mal predaj kontrolovať a dílerov usmerňovať," pokračoval Slivka.
     

Michael P. je podľa neho obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z drogovej trestnej činnosti, z ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Hovorca ďalej informoval, že príkaz na zadržanie obvineného a jeho dodanie do výkonu väzby vydal sudca Krajského súdu v Bratislave ešte v decembri 2011. Policajtom sa Michala P. podarilo zadržať ešte 18. marca v Banskej Bystrici. Podľa Slivku ho predviedli pred sudcu v Bratislave, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby. Hrozí mu 20 až 25 rokov väzenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies