Policajti budú v Bratislave dohliadať na zabezpečenie verejného poriadku

NETKY.SK • 23 Marec 2012, 07:41 • 2 min
Policajti budú v Bratislave dohliadať na zabezpečenie verejného poriadku

Policajti budú v Bratislave dohliadať na zabezpečenie verejného poriadku

slovakia

left justify in out

V súvislosti s protestom ku kauze Gorila, ktorý sa uskutoční dnes od 18.00 h do 20.00 h na námestí SNP v Bratislave, prijalo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave opatrenia bezpečnostného charakteru. Vyčlenený bol dostatočný počet policajtov z rôznych útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Policajti budú dohliadať na zabezpečenie verejného poriadku, ochrany života, zdravia a majetku, ako aj na zamedzenie páchania trestnej činnosti a na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. 
      Polícia je pripravená zasiahnuť proti tým, ktorí sa pokúsia narušiť protiprávnym konaním bezkonfliktný priebeh akcie. "K pokojnému priebehu zhromaždenia môžu prispieť aj samotní účastníci tým, že budú dodržiavať ustanovenia zákona o zhromažďovacom práve. Účastníci prispejú k bezpečnému priebehu zhromaždenia aj tým, že budú k sebe ohľaduplní a budú dbať na pokyny zvolávateľa, zástupcu miestneho úradu a polície. V prípade, ak spozorujú na zhromaždeniach aktivity, ktoré by mohli smerovať k ich narušeniu, je potrebné, aby okamžite o tom upovedomili zvolávateľa alebo políciu, uviedol František Peczár z KR PZ Bratislava. 
      V čase konania zhromaždenia nie sú plánované žiadne dopravné obmedzenia. Situáciu v cestnej premávke však bude polícia monitorovať a v prípade potreby je pripravená prijať opatrenia k obmedzeniu dopravy a následnej obnove. K bezpečnosti v cestnej premávke môžu prispieť aj samotní účastníci tým, že budú rešpektovať pokyny zvolávateľa, mestskej polície a príslušníkov Policajného zboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona