Policajti bezdôvodne prehľadali mladíka, ktorý mal pri sebe drogy: Počínali si nezákonne!

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 09:36 • 2 min
Policajti bezdôvodne prehľadali mladíka, ktorý mal pri sebe drogy: Počínali si nezákonne!

BRATISLAVA - Pri večernej obchôdzke v Devínskej Novej Vsi v Bratislave, keď policajti prechádzali okolo mladíka, zdalo sa im že znervóznel. Zastavili ho a skontrolovali. Na otázku, či má pri sebe drogy, mladík im odovzdal marihuanu. Bratislavská prokuratúra označila počínanie polície za nezákonné a stíhanie mladíka zastavila, zistil denník SME.

slovakia

left justify in out

Neexistovalo totiž podozrenie, že by mladík spáchal priestupok. "Jeho lustráciou zistili, že neprechádza evidenciou hľadaných osôb. Týmto okamihom mal byť služobný zákrok polície ukončený", rozhodla prokurátorka Monika Zámečníková. Ďalšie otázky, či má pri sebe zbrane, drogy, alebo iné veci pochádzajúce z trestnej činnosti, podľa nej nemali podklad v zákone o Policajnom zbore.

 

Oslovení právnici s jej rozhodnutím súhlasia, píše denník v článku na úvodnej strane s názvom "Policajti nesmú prehliadať len tak". Denník pripomína, že opačne však skončil podobný prípad, ktorý sa odohral v auguste 2011 v bratislavskej Petržalke. Okresný súd v Petržalke v januári vymeral mladíkovi trest tri roky podmienečne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies