Policajta z Fergusonu po odchode zo služby neodškodnia

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:59 • 2 min
Policajta z Fergusonu po odchode zo služby neodškodnia

FERGUSON - Policajta Darrena Wilsona, ktorý zastrelil neozbrojeného černošského mladíka v americkom mestečku Ferguson, po odchode zo služby neodškodnia a nebudú mu vyplácať ani žiadne dodatočné dávky.

slovakia

left justify in out

V nedeľu to potvrdil starosta mesta James Knowles. Wilson ohlásil svoju rezignáciu v sobotu večer (miestneho času) a zdôvodnil ju tým, že pokračovaním v službe by ohrozoval vlastný život ako aj životy svojich kolegov. Po zastrelení 18-ročného Michaela Browna totiž dostal niekoľko smrteľných vyhrážok a na jeho zabitie bola údajne vypísaná aj odmena. Odchod zo služby mu preto poradili aj jeho nadriadení.

 

Wilson v nedávnom televíznom rozhovore pre stanicu ABC News uviedol, že v súvislosti s Brownovou smrťou má "čisté svedomie". Zároveň vyhlásil, že na svojom konaní by nič nezmenil, keďže podľa svojho názoru postupoval v súlade s policajnými predpismi. Brownova smrť vyvolala vo Fergusone bezprecedentné rasové nepokoje, ktoré sa ešte zhoršili po tom, ako voči Willsonovi odmietli vzniesť formálne obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies