Policajt zachránil chlapca zo zamrznutého rybníka

NETKY.SK • 28 December 2017, 14:02 • 2 min
Policajt zachránil chlapca zo zamrznutého rybníka

NEW HARMONY - Policajt z amerického štátu Utah zachránil osemročného chlapca, ktorý takmer prišiel o život v zamrznutom rybníku. Chlapec, ktorého polícia označila len ako Jasona, doň spadol, keď sa snažil chytiť svojho psa.

slovakia

left justify in out

Aaron Thompson vytiahol chlapca spod ľadu asi po 30 minútach od potopenia, podľa jeho slov asi sedem metrov od brehu. Jason je momentálne v nemocnici a ako v stredu informoval úrad šerifa okresu Washington, zotavuje sa.

Incident sa stal v pondelok popoludní v mestečku New Harmony, kam Thompson prišiel po hlásení, že do tamojšieho rybníka spadlo dieťa. Záchranu chlapca mu komplikoval hrubý ľad, ktorý sa mu nedarilo prelomiť ani päsťami.

 

"Začal som skákať, dávať naň svoju váhu a potom naň búšiť, aby som ho prelomil," vyjadril sa policajt.

 

Po tom, ako sa mu to konečne podarilo, sa vraj musel potopiť, aby zistil hĺbku rybníka aj teplotu vody, a následne začal s pátraním. "Išiel som po špičkách s vodou po krk, hýbal som rukami hore a dolu. Vedel som, že doňho v konečnom dôsledku narazím, a tak sa aj stalo," vysvetlil s tým, že hneď ako do seba narazili, vytiahol Jasonovi hlavu nad hladinu a privolal záchranárov.

Ošetrenie nakoniec potreboval aj samotný Thompson, keďže sa pri zásahu podchladil a utrpel pár rezných poranení. Neskôr sa však vrátil do práce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies