Policajt úradu pre ochranu ústavných činiteľov mal zneužiť údaje občanov

NETKY.SK • 6 Január 2015, 08:06 • 2 min
Policajt úradu pre ochranu ústavných činiteľov mal zneužiť údaje občanov

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR preveruje konanie pracovníka Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorý v policajnom systéme údajne zisťoval rodné čísla, ŠPZ, čísla mobilných telefónov viacerých občanov.

slovakia

left justify in out

Získané údaje mal poskytovať bývalým policajtom, ktorí pracujú vo vymáhačských firmách. Vo svojom dnešnom večernom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza. Markízu na tento prípad upozornil anonymný e-mail. Ministerstvo vnútra SR o týchto podozreniach vie už od leta a v prípade koná. "Je tu začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Prebieha vyšetrovanie, ktoré momentálne spočíva najmä v analýze informácií," povedala pre Markízu hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 
      

Podozrivý pracovník na úrade stále pracuje, avšak v obmedzenom režime. Podľa Dobiášovej mu boli zrušené všetky prístupové práva do policajných systémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona