Policajt použil v Berlíne zbraň, aby spacifikoval útočníčku s nožom

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 19:24 • 2 min
Policajt použil v Berlíne zbraň, aby spacifikoval útočníčku s nožom

BERLÍN - Ženu ozbrojenú nožom, ktorá v noci na pondelok v berlínskej štvrti Moabit napadla najskôr záchranárov a následne aj privolaných policajtov, spacifikoval výstrelom jeden z mužov zákona.

slovakia

left justify in out

Žena pritom utrpela vážne zranenia, avšak nie je v ohrození života. O incidente informoval internetový server rbb24.de a webová stránka denníka Der Tagesspiegel.

 

Identita ženy, jej motív, ani priebeh incidentu zatiaľ nie sú známe. K podobnému incidentu došlo v noci na pondelok vo viedenskej štvrti Hietzing, kde príslušník rakúskych ozbrojených síl zastrelil útočníka ozbrojeného nožom, ktorý ho napadol pred rezidenciou iránskeho veľvyslanca. Útočníka identifikovali ako 26-ročného Mohameda E., rodeného Rakúšana s egyptskými koreňmi, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na vyhlásenie policajného hovorcu Haralda Sörösa.

 

Motív konania usmrteného muža je stále neznámy, pričom podľa hovorcu nie je možné vylúčiť ani potvrdiť, že išlo o terorizmus. Vojak z povolania, ktorému život zachránila špeciálna ochranná vesta, najskôr proti útočníkovi neúspešne použil paprikový sprej, následne po krátkej potýčke vystrelil z pištole a zabil ho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona