Policajt, ktorý zastrelil Austrálčanku, odmieta spolupracovať s vyšetrovateľmi

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 09:08 • 2 min
Policajt, ktorý zastrelil Austrálčanku, odmieta spolupracovať s vyšetrovateľmi

WASHINGTON - Americký policajt, ktorý zastrelil Austrálčanku pred jej domom v Minneapolise, odmieta vypovedať pred vyšetrovateľmi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Justine Damondová, 40-ročná učiteľka meditácie, prišla o život v sobotu večer po tom, ako zavolala políciu a informovala ju, že neďaleko jej domu zrejme došlo k sexuálnemu napadnutiu ženy.

 

Agenti vypočuli jedného dôstojníka, ale údajný strelec Mohamed Noor "odmietol vypovedať", informoval kriminálny úrad, ktorý vyšetruje prípad na žiadosť minneapoliskej polície. Damondová podľahla zraneniu po jedinom výstrele do oblasti brucha, vyplýva z predbežného vyšetrovania.

 

Dvaja policajti sa priblížili v aute k Damondovej domu. Matthew Harrity, ktorý vozidlo šoféroval, uviedol, že "ho vyľakal hlasný zvuk" neďaleko auta - hneď po tom, ako k nemu Damondová podišla. Podľa výpovede Harrityho ju Noor sediaci na mieste spolujazdca zastrelil cez otvorené okno.

 

Damondovú vyhlásili na mieste za mŕtvu a oboch policajtov postavili dočasne mimo službu. Úrady tiež vyšetrujú, prečo neboli v čase incidentu zapnuté kamery na tele policajtov a ani na aute. Damondová, pôvodom zo Sydney, žila v USA tri roky a mala sa budúci mesiac vydať za svojho snúbenca. Bola vyštudovaná veterinárka a pracovala pre miestnu komunitu ako učiteľka meditácie, informovali americké médiá.

 

O prípad sa široko zaujímajú aj austrálske médiá a premiér Malcolm Turnbull uviedol, že jeho vláda sa v mene rodiny zastrelenej rodáčky dožaduje odpovedí. "Ide o šokujúce zabitie. Je to nevysvetliteľné," konštatoval austrálsky premiér.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies