Policajt, ktorý vo Fergusone zastrelil mladého černocha, odišiel zo služby

NETKY.SK • 30 November 2014, 08:55 • 2 min
Policajt, ktorý vo Fergusone zastrelil mladého černocha, odišiel zo služby

FERGUSON - Belošský policajt Darren Wilson, ktorý v lete v americkom meste Ferguson zastrelil mladého černocha, ukončil svoj pracovný pomer s tamojším policajným zborom.

slovakia

left justify in out

Krok prišiel takmer štyri mesiace po inkriminovanom prípade, ktorý v USA rozprúdil nepokoje, informovala dnes agentúra AP.
      

Wilson čerpal dovolenku od 9. augusta, kedy došlo k streľbe. Jeho odchod od fergusonskej polície oznámil v sobotu jeden z jeho obhajcov, ktorý spresnil, že rezignácia nadobudla okamžitú platnosť. Veľká porota strávila vyše tri mesiace vyhodnocovaním dôkazov a v pondelok oznámila, že Wilsona v danej veci neobviní.
      

Podľa vlastných slov sa 28-ročný policajt pri zákroku obával o svoj život, keďže 18-ročný Michael Brown ho udrel a siahol po jeho služobnej zbrani. Ministerstvo spravodlivosti prípad stále vyšetruje na federálnej úrovni ohľadom možného porušenia ľudských práv, ako aj zaužívané metódy fergusonského policajného oddelenia.
      

Wilson pre denník St. Louis Post-Dispatch uviedol, že odchádza z "vlastnej slobodnej vôle" po tom, ako mu jeho policajné oddelenie oznámilo, že dostalo vyhrážky týkajúce sa ďalšieho násilia, ak ostane naďalej v službe. Prípad znova rozdúchal celonárodnú diskusiu o rasových vzťahoch a policajnej moci v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies