Policajt, ktorý predával marihuanu a extázu už čelí obvineniu!

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 14:48 • 2 min
Policajt, ktorý predával marihuanu a extázu už čelí obvineniu!

BRATISLAVA - Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi čelí 35-ročný Tomáš, ktorý je príslušníkom Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra informovalo, že policajt sa k drogovej trestnej činnosti priznal a momentálne je stíhaný väzobne. Podľa zistení Úradu inšpekčnej služby obvinený drogy nakupoval a následne predával úzkemu okruhu priateľov a známych, prevažne v obci nitrianskeho okresu. Dialo sa tak v období dvoch až troch rokov. Sám obvinený bol podľa vlastných slov len príležitostným užívateľom drog.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prokurátor špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na ôsmich obvinených v rámci akcií Venal

 

img


„Niekoľko týždňov príslušníci ÚIS dokumentovali a zbierali dôkazy v prípade, ktorý zistili na základe vlastnej operatívno-pátracej činnosti. Až po dôslednom zadokumentovaní všetkých skutočností urobili v piatok 4. júna na základe príkazu súdu niekoľko domových prehliadok, prehliadok pozemkov a iných priestorov," informovalo ministerstvo vnútra.

 

Prečítajte si: NAKA rozšírila obvinenie voči Jozefovi B.

 

Pri prehliadkach príslušníci inšpekcie zaistili viac ako 150 kusov ružových tabliet a takmer 60 gramov zelenej sušiny. „Medzi zaistenými vecami bola aj digitálna váha, plastové vrecká, predmety slúžiace na konzumáciu drog a niekoľko tisíc eur," uvádza rezort vnútra s tým, že podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho útvaru Policajného zboru ide v jednom prípade o minimálne 120 bežných jednotlivých dávok marihuany a minimálne o 151 jednotlivých dávok drogy známej ako extáza. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému policajtovi 10 až 15 ročný trest odňatia slobody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies