Policajt, ktorého dobodali pri Pentagone, zomrel na následky zranení

NETKY.SK • 3 August 2021, 20:54 • 2 min
Policajt, ktorého dobodali pri Pentagone, zomrel na následky zranení

WASHINGTON - Sídlo Ministerstva obrany Spojených štátov amerických dnes dočasne uzavreli po streľbe neďaleko vchodu do budovy. To však ani zďaleka nebolo všetko.

slovakia

left justify in out

V súčasnej dobe ešte nie je jasné, či streľba a dobodanie policajta, ktoré sa odohrali pri Pentagone a v čase incidentu, spolu súvisia. Podozrivého po útoku postrelili a na mieste zomrel.

 

Po tragickej informácii o úmrtí policajta, zaparkovali jeho kolegovia z washingtonskej polície vozidlá a motorky pred univerzitnou nemocnicou Georgea Washingtona a naposledy sa s ním rozlúčili.  


img

 

Hovorca agentúry Pentagon Force Protection, Chris Layman, sa k prípadu nevyjadril. Záchranné zložky Arlington Fire a EMS však uviedli, že na mieste bolo viacero zranených. Reagovali tak na násilný incident, ktorý sa odohral pri zastávke metra Pentagon. Stav pacientov je vážny, no bližšie informácie ešte neposkytli.. 
 

K streľbe došlo na autobusovom nástupišti v komplexe ministerstva obrany USA a podľa správy, ktorú obdržala administratíva Pentagonu od ochranky, bol celý komplex na niekoľko hodín uzavretý. Hlavná brána smerom k metru,  zastávka ktorého pre zamestnancov sa nachádza priamo pod komplexom, zostáva aj naďalej uzavretá. 

 

 

Minister obrany Lloyd Austin a generál Mark Milley sa už stretli s prezidentom USA Joeom Bidenom v Bielom dome, aby ho informovali o nových zisteniach z dnešného incidentu.  

Predstavitelia Pentagonu "budú plne spolupracovať s miestnymi a federálnymi úradmi", dodal Mark Milley. 

 

Podľa Washingtonského úradu pre tranzit metropolitnej oblasti obchádzali miesto incidentu všetky spoje hromadnej dopravy. "Situácia sa nezmení, pokiaľ si nebudeme istí, že okolie incidentu je už bezpečné," povedala pre CNN predstaviteľka úradu Sherri Ly.

 

Okolo poludnia miestneho času už úrady informovali, že miesto incidentu je zabezpečené a zrušili aj obmedzený prístup v oblasti s výnimkou miesta činu. Ten je naďalej v štádiu vyšetrovania.

 

img

 

Stanica Pentagon je ôsmou najväčšou v meste Washington D.C. Metro v tomto roku preváža každý deň viac ako 2 400 cestujúcich. Pred pandémiou to bolo dokonca 15 000 ľudí. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona