Policajt a dôchodca obchodovali s pervitínom

NETKY.SK • 17 Január 2019, 17:24 • 2 min
Policajt a dôchodca obchodovali s pervitínom

BANSKÁ BYSTRICA – Na šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne za drogový zločin odsúdil Okresný súd v Rimavskej Sobote bývalého policajta 40-ročného Radoslava Krakovského z Košíc a 68-ročného dôchodcu Jána Škvareniaka z Rimavskej Soboty.

slovakia

left justify in out

Obaja sa voči tomu odvolali, ale expolicajt svoj návrh stiahol ešte pred odvolacím konaním a dôchodca Škvareniak tak urobil až dnes na pôde odvolacieho senátu Krajského súdu v Banskej Bystrici. Tým sa prvostupňový rozsudok pre policajta i dôchodcu stal právoplatný.

Odsúdenci priznali, že svoje obchody s pervitínom uskutočňovali najneskôr od augusta 2017 do apríla minulého roku. Krakovský, ktorý bol v tom čase príslušníkom poriadkovej polície na Krajskom riaditeľstve v Košiciach, získaval pervitín v okrese Senec. Najmenej v štyroch prípadoch ho predal dôchodcovi Škvareniakovi. Ten drogu rozvážil na menšie dávky a predal so ziskom najmenej piatim osobám.

 

Obchodníci s pervitínom „dostali po prstoch“ 30. apríla 2018. Vtedy ich Národná protidrogová jednotka zadržala v Rimavskej Sobote in flagranti. Krakovský doviezol drogu, z ktorej bolo možné vyrobiť minimálne 1 969 bežných jednotlivých dávok v hodnote najmenej päťtisíc eur. Dôchodca mal za to zaplatiť minimálne tritisíc eur. Policajt mal pripravených aj ďalších takmer 21 gramov pervitínu, ale obchod s nimi závisel od toho, či má záujem dôchodca.

 

img


Dvojicu dílerov drog zadržali a obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok vo väčšom rozsahu v spolupáchateľstve. Na súde sa obaja delikventi k drogovej trestnej činnosti ako forme zárobku priznali a oľutovali. Dostali tresty každý po šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne.

 

Hrozil im trest v sadzbe, kde je spodná hranica až desať rokov. Súd však zohľadnil ich priznanie, napomáhanie pri objasňovaní skutku a dovtedajší bezúhonný život. Obom súdy nariadili aj dvojročný ochranný dohľad. Suma tritisíc eur, ktorú mal dôchodca na drogy, prepadla v prospech štátu. Krakovského, ktorý bol v služobnom pomere od roku 2004, prepustili z polície v auguste 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies