Policajný veliteľ zakázal v Kandaháre platiť pakistanskou rupiou

NETKY.SK • 7 August 2016, 11:15 • 2 min
Policajný veliteľ zakázal v Kandaháre platiť pakistanskou rupiou

KANDAHÁR - Policajný veliteľ juhoafganskej provincie Kandahár generál Abdul Rázik zakázal v tejto časti Afganistanu platenie pakistanskou rupiou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.

 

Od dnešného dňa bude každý pokus o zaplatenie pakistanskou menou pokladaný za trestný čin, uviedol Rázik avšak dodal, že o spôsobe potrestania previnilcov zatiaľ nerozhodol.

 

Podľa Rázika ide o odvetné opatrenie za to, že pakistanské úrady držia ochrannú ruku nad militantným hnutím Taliban, čo pakistanskí predstavitelia popierajú.

 

Po americkej invázii do Afganistanu v roku 2001 sa podľa všeobecne rozšíreného názoru vodcovia Talibanu presťahovali do Pakistanu, kde žijú pod ochranou tamojších úradov.

 

Vo východných a južných provinciách Afganistanu, ktoré hraničia s Pakistanom, je pakistanská rupia bežne používaným platidlom. Rázikov zákaz vstúpil do platnosti minulý týždeň, čo podľa finančných expertov spôsobilo posilnenie domácej meny, ktorou je afgání.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies