Policajný šéf bude vysvetľovať svoje konanie na brannobezpečnostnom výbore!

NETKY.SK • 30 August 2021, 16:07 • 2 min
Policajný šéf bude vysvetľovať svoje konanie na brannobezpečnostnom výbore!

BRATISLAVA - Únik uznesenia o obvinení policajného šéfa Petra Kovaříka považuje predseda výboru Juraj Krúpa za účelové.

slovakia

left justify in out

Zasadnutie Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorom by mal policajný prezident Peter Kovařík vysvetľovať situáciu okolo jeho obvinenia, by malo byť v utorok (7. septembra). Novinárom to v pondelok povedal predseda výboru Juraj Krúpa (OĽANO). Únik uznesenia o Kovaříkovom obvinení považuje za účelový.

 

V úniku uznesenia vidí snahu o diskreditáciu policajného prezidenta. Podľa jeho názoru je za únik zodpovedná prokuratúra. V obvinení policajného prezidenta sú veci, ktoré Krúpovi nesedia vníma ich ako slabé.

 

"Obvinenia sa nemajú o čo opierať," dodal. Kovařík má podľa neho právo veci vysvetľovať. "Preto bude zvolaný výbor, aby nám to vysvetlil," skonštatoval.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Policajný prezident obvinenia odmieta! Tvrdí, že prokurátori sú zaujatí

 

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v pondelok avizoval, že voči Kovaříkovi podnikne nejaké, bližšie nešpecifikované kroky. Jedným z riešení je podľa neho aj postavenie mimo služby, no na to však musia byť splnené podmienky. Mikulec tiež zopakoval, že šéfovi polície dôveruje a je presvedčený o tom, že nezastavil policajnú akciu.

 

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. augusta) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

 

Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania a vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík však obvinenie odmieta.

 

Šéf polície vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení mu obvinenia na verejnosť. Poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil.

 

Prečítajte si tiež: Obvinený Peter Kovařík vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknuté uznesenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies