Policajný prezident posilní vyšetrovacie tímy. Plánuje aj personálny audit!

NETKY.SK • 22 September 2021, 06:01 • 2 min
Policajný prezident posilní vyšetrovacie tímy. Plánuje aj personálny audit!

BRATISLAVA - Vyšetrovanie trestných káuz musí pokračovať ďalej napriek uväzneniu štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry.

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii televízie Joj Analýzy Na hrane to povedal dočasný policajný prezident Štefan Hamran. Za týmto účelom plánuje posilniť vyšetrovacie tímy. Zároveň potvrdil, že obvinení vyšetrovatelia sú skúsení a „do istej miery sa aj zariadili".

 

Tlak na vyšetrovacie tímy
„Budem mať teraz posedenie s niektorými vedúcimi a budeme posilňovať tie tímy," povedal Hamran. Vyšetrovanie podľa neho musí pokračovať „na tieto obrátky", alebo ešte intenzívnejšie. „Ja pevne dúfam, že sa postupne blížime k finále, tak určite nepovolíme na konci v tomto boji," vyhlásil šéf polície.

Hamran skonštatoval, že kolektívy dokážu byť silné, ale rovnako silné budú tlaky, akým budú čeliť policajti pracujúci na kauzách. „A samozrejme, ja sa rád postavím do čela takého profesionálneho kolektívu, aký si my vytvoríme," dodal.

 

Personálny audit

Povedal tiež, že chce v krátkom čase vykonať malý, krátky, ale účinný personálny audit policajných funkcionárov. Plánuje sa stretnúť so súčasnými policajnými viceprezidentmi Janou Maškarovou a Róbertom Bozalkom. Následne im oznámi, či s nimi bude v budúcnosti spolupracovať alebo nie. 

 

„Samozrejme, každému oznámim svoje výhrady voči jeho osobe, ak ich mám," povedal. Na druhej strane však podľa Hamrana existuje aj kategória funkcionárov, ktorých nevie posúdiť a zaslúžia si šancu, aby pokračovali ďalej.

 

„Je tam kategória funkcionárov, u ktorých nemám absolútne žiadne pochybnosti o tom, že tam patria a sú to čestní policajti," skonštatoval Hamran.

 

Prečítajte si tiež: Minister vnútra vymenoval dočasného šéfa polície

 

Preklepne aj šéfku NAKA
Pokiaľ ide o riaditeľku Národnej kriminálnej agentúry Evu Kurrayovú, ktorá do funkcie nastúpila len nedávno, je podľa Hamrana znepokojujúce, že bola priamou nadriadenou vyšetrovateľov Štefana Jombíka a Jaroslava Barochovského.

 

Táto dvojica bola spájaná zo zastavením vyšetrovania v trestných veciach Mariana Kočnera. „Je to pre mňa vec, ktorú zatiaľ na prvý pohľad nedokážem pochopiť," povedal Hamran s tým, že toto bude jedna z kľúčových otázok, ktorú bude musieť Kurrayová dôveryhodne zodpovedať.

 

Ak o aktivitách dvojice súčasná šéfka NAKA nevedela, podľa Hamrana je to diskvalifikujúce, pretože ak sa takéto veci mohli diať v minulosti, môžu sa stať aj v budúcnosti.

 

„Ak o tom vedela, ale jednoducho s tým nemala čo spraviť, pretože nad ňou bol ďalší funkcionár, ktorý mohol tých dvoch zakryť tak intenzívne, že ona jednoducho narazila," povedal Hamran. „Toto ma zaujíma, je to kľúčová informácia," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Dočasným policajným prezidentom bude Štefan Hamran



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies