Policajný prezident označil informácie o jeho odchode z funkcie za zavádzajúce

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 16:31 • 2 min
Policajný prezident označil informácie o jeho odchode z funkcie za zavádzajúce

BRATISLAVA – Informácie o údajnom odchode Tibora Gašpara z funkcie prezidenta Policajného zboru sú zavádzajúce. Konštatuje sa to vo vyhlásení Gašpara, ktoré do redakcie TASR zaslalo oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Gašpar upozornil, že k téme jeho odchodu sa vyjadril 20. apríla 2017 na tlačovej konferencii, kde uviedol, že neodstúpi z funkcie na základe výzvy organizátorov Veľkého protikorupčného pochodu.

 

„Podľa zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície prezidenta Policajného zboru vymenúva a odvoláva z funkcie minister vnútra Slovenskej republiky, a to aj bez uvedenia dôvodov. V prípade, že by také rozhodnutie minister vnútra urobil, budem ho rešpektovať,“ skonštatoval Gašpar.

 

Doplnil, že ak sa v zákone zmení systém menovania budúceho prezidenta Policajného zboru napr. cez výberové konanie, v tejto chvíli neuvažuje o prihlásení sa do takého výberového konania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies