Policajný prezident Lučanský sa vyjadril o situácii vo Vrútkach

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 14:49 • 2 min
Policajný prezident Lučanský sa vyjadril o situácii vo Vrútkach

VRÚTKY - Útočník na škole vo Vrútkach mal konať sám, počas služobného zákroku sa zranili aj policajti z odrazených guliek. Sú ošetrovaní a mimo ohrozenia života. Na mieste činu vo Vrútkach to uviedol prezident Policajného zboru Milan Lučanský.

slovakia

left justify in out

Zranení sú aj policajti

"Podľa tej informácie, ktorú mám, tak sa niektoré guľky odrazili. Treba brať do úvahy, že sú to veľmi špecifické situácie. Na toto sú policajti cvičení," uviedol Lučanský. Zranení policajti sú podľa jeho informácií na ošetrení a mimo ohrozenia života. Podľa prvotných informácií mal útočník byť sám. V prípade, že nebol, sú na mieste prítomné naďalej pripravené policajné zložky.

 

img

 

Útočník bol bývalý študent školy

Bývalý žiak školy, ktorý mal mať psychické problémy, mal vojsť najprv do školy kde rozbil sklenenú výplň. Následne mu bol podľa Lučanského kladený odpor zo strany zástupcu riaditeľa školy, ktorého potom útočník smrteľne zranil. "Následne vbehol do najbližšej triedy, ktorú mal po pravej ruke, a tam napadol učiteľku a dve deti," doplnil Lučanský. Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený. Útočníka následne zastrelila polícia.

 

Polícia začala vyšetrovanie

Policajný prezident avizoval, že sa dali stiahnuť z okolia kamerové záznamy a polícia vyťažuje svedkov, ktorých následne vypočuje. Na mieste sú zástupcovia prokuratúry, miestneho krajského riaditeľstva Policajného zboru, policajti z Národnej kriminálnej agentúry, ako aj príslušníci Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Policajti z inšpekcie budú skúmať služobný zákrok, tak ako im to káže zákon.

 

Vyjadrenie Lučanského

Lučanský zákrok policajtov ocenil s tým, že je rád, že nedošlo k ďalším stratám na životoch. Podľa jeho názoru je páchateľom v takomto psychickom stave už pri úteku všetko jedno a následne sa stávajú väčšie tragédie. "Chvalabohu, že boli policajti prítomní," uzavrel Lučanský.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies