Policajný pes zomrel na úpal po tom, čo naháňal zlodeja auta

NETKY.SK • 3 Február 2017, 13:22 • 2 min
Policajný pes zomrel na úpal po tom, čo naháňal zlodeja auta

SYDNEY - Policajný pes v Austrálii sa stal najnovšou obeťou spaľujúcich horúčav, ktoré dnes vládli v celých oblastiach východnej Austrálie. Pes zomrel na úpal po tom, čo naháňal zlodeja auta v severnom štáte Queensland.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že osemročný nemecký ovčiak Waco išiel po stopách páchateľa, ktorý ušiel pešo z ukradnutého auta v meste Deception Bay severne od štátnej metropoly Brisbane. Psovod spozoroval, že pes má nohy čoraz neistejšie a začína sa potácať, čo boli skoré príznaky teplotného stresu.

 

Pes dostal vodu a previezli ho na neďalekú veterinárnu kliniku, ale o niekoľko hodín zomrel napriek snahám odborníkov znížiť jeho telesnú teplotu a doplniť mu tekutiny.

 

Vďaka neznesiteľným horúčavám sa tento piatok stal najhorúcejším zaznamenaným februárovým dňom v Queenslande, pričom malé mestečko Birdsville zverejnilo teplotu až 46,2 stupňa Celzia. Informoval o tom Austrálsky meteorologický úrad.

 

Údaje vlády ukazujú, že teplotný stres je v Austrálii prírodným zabijakom číslo jeden - vyžiada si totiž viac ľudských životov než záplavy, požiare v buši a búrky, konkrétne vyše 500 úmrtí ročne.

 

Austrálske mestá Sydney a Brisbane zažili tento rok svoje najhorúcejšie zaznamenané mesiace január - päť dní mali nad 35 stupňov Celzia, uviedol v stredu meteorologický úrad.

 

Rekordne vysoké teploty sa pripisujú silnému západnému vetru, nezvyčajne suchému počasiu s podpriemernými dažďovými zrážkami a tiež klimatickým zmenám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona