Policajný kajak: Na čo slúži a kto to zaplatil?!

NETKY.SK • 30 September 2013, 17:00 • 2 min
Policajný kajak: Na čo slúži a kto to zaplatil?!

KOŠICE – Na Centrálnom dni polície v Košiciach videli návštevníci veľmi nezvyčajný prepravný prostriedok poriečnej polície, na ktorom bolo napísané Peter a Pavol Hochschornerovci.

slovakia

left justify in out

Dvojkajak s červeným a modrým majákom vzbudil záujem verejnosti. Ľudia sa pýtali na čo je policajtom kajak, alebo koho s kajakom vôbec dohonia. Nejedná sa však o oficiálny prepravný prostriedok polície.

„Na Centálnom dni polície v Košiciach, mala verejnosť možnosť vidieť aj našich najúspešnejších športovcov, kajakárov bratov Pavla a Petra Hochschornerovcov, ktorí športujú a reprezentujú pod značkou ministerstva vnútra. Pri tejto príležitosti olympionici zapožičali ako dekoráciu na spestrenie prezentácie športu špeciálne prerobený kajak, ktorý dostali v roku 2009 k svojim tridsiatym narodeninám od ministra vnútra Roberta Kaliňáka,“ povedal pre netky.sk hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Na našu otázku, koľko tento kajak stál a či ho Kaliňák platil zo svojich peňazí, alebo z peňazí ministerstva sa hovorca odmietol vyjadriť.

Ceny riečnych dvojkajakov sa pohybujú okolo 1100 eur, treba však zarátať úpravy, ktoré určite neboli lacné. Ak sú majáky funkčné, musí byť v kajaku zavedená elektrika, a takisto bolo treba spraviť špeciálnu potlač, pretože kajaky musia byť odolné. Cena tohto plavidla sa mohla vyšplhať až do 3-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies