Policajní odborári si zvolili nové vedenie

NETKY.SK • 9 December 2014, 10:15 • 2 min
Policajní odborári si zvolili nové vedenie

BRATISLAVA - Policajné odbory si zvolili nové vedenie. Na čele odborového zväzu končí po 24 rokoch Miroslav Litva. Novým predsedom odborov bude Marián Magdoško, ktorý doteraz pôsobil v pozícii podpredsedu odborov. Agentúru SITA o tom informoval Litva.

slovakia

left justify in out

Do vedenia zvolili aj dvoch nových podpredsedov, jeden podpredseda zostal. Voľby nových funkcionárov sa konali na zasadnutí rady predsedov základných organizácií odborového zväzu. Stretnutie bolo na Donovaloch 4. a 5. decembra. Nové vedenie sa ujme funkcií od 1. januára 2015. Funkčné obdobie trvá päť rokov. Súčasný predseda odborov, 62-ročný Litva, sa rozhodol nekandidovať.

 

V polovici novembra mali policajní odborári v Bratislave kongres, na ktorom delegáti schválili novelu stanov a tiež program na najbližších päť rokov. Medzi priority programu patrí uplatňovanie demokracie a demokratických práv príslušníkov polície a pracovníkov rezortu vnútra, ochrana právnych a sociálnych istôt, v prípade policajtov založená na dlhodobej udržateľnosti a stabilite osobitného systému sociálneho zabezpečenia policajtov, ochrana životných a pracovných podmienok, ďalej systém celoživotného vzdelávania policajtov a uplatňovanie kariérneho postupu v plnom rozsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies