Policajné zložky si na západe Ukrajiny vyžiadali zoznam všetkých obyvateľov židovského pôvodu

NETKY.SK • 11 Máj 2020, 16:37 • 2 min
Policajné zložky si na západe Ukrajiny vyžiadali zoznam všetkých obyvateľov židovského pôvodu

UKRAJINA - Polícia v regióne Ivano-Frankivsk požiadala židovskú komunitu mesta Kolomyia poskytnúť zoznam jej členov aj s mobilnými telefónmi. Taktiež navrhli poukázať na študentov židovskej národnosti, študujúcich na univerzitách v tomto meste.

slovakia

left justify in out

List od polície 

Na Ukrajine, v Ivano-Frankivsku vypukol ďalší etnicky škandál. Predseda ukrajinského židovského výboru, Eduard Dolinsky, dnes zverejnil list od polície. V čase zverejnenia materiálu ho polícia nevyvrátila.

 

img

 

Uvádza sa v ňom, že tieto informácie požaduje oddelenie Strategických vyšetrovaní regionálnej polície v Ivano-Frankivsku, ktoré je zapojené aj do "boja proti nadnárodným a etnickým organizovaným skupinám a zločineckým organizáciám".

 

To znamená, že list obsahuje "jemný" náznak, že Židia sú etnickou zločineckou organizáciou na západnej Ukrajine.

 

Informácie sa len tak poskytnúť nemôžu 

Šéf miestnej židovskej komunity, Jakob Zalischiker, odpovedal na otázky polície, že tieto informácie je možné poskytnúť iba v rámci trestných konaní, čo v liste zaslanom od policajtov nebolo uvedené. Je to hlavný dôvod tejto škandalóznej situácie.

 

img

 

Polícia v skutočnosti nelegálne zhromažďuje osobné údaje o ľuďoch na základe etnického pôvodu, a robí to otvorene – oficiálnymi požiadavkami. Naposledy sa tu požadoval "zoznam Židov" počas nacistickej okupácie.

 

Podobná situácia už nastala 

"Je zaujímavé, že v roku 1941 nacisti a ukrajinská pomocná polícia tak isto požadovali zoznam všetkých Židov", načrtol históriu Eduard Dolinsky, ktorý zverejnil škandalózny list.

 

"Najprv vysťahovali Rómov", píše novinárka Olesya Medvedva, pripomínajúc vyhlásenie primátora mesta Ivano-Frankivsk Ruslana Martsinkiva, ktorý vyzval na vysťahovanie ľudí rómskeho pôvodu z mesta. "Nedávno primátor mesta s úctou pochovával veterána divízie SS Galichina a stál na pohrebe uprostred ľudí oblečených ako vojaci SS a teraz šéf miestnej polície požiadal o zoznam miestnych Židov."

 

Zdroj:  https://rusvesna.su/news/1589139007

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona