Policajné psy v Levároch súťažia o majstrovský titul v kynológii

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:00 • 2 min
Policajné psy v Levároch súťažia o majstrovský titul v kynológii

BRATISLAVA - Policajné psy súťažia o majstrovský titul v klasickej kynológii. Majstrovská Slovenska vo výkone policajných psov v klasickej kynológii, ktoré organizuje Odbor kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru, sa začali dnes a slávnostné vyhodnotenie je naplánované na štvrtok 10. septembra v Malých Levároch.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Majstrovstvá Slovenska sú každoročne vrcholovou prezentáciou profesionálnej pripravenosti psovodov a ich psov. "Cieľom majstrovstiev Slovenska v klasickej kynológii vo výkone policajných psov je porovnanie vycvičenosti služobných psov v rôznych kategóriách, ako sú pachové práce v teréne na presnosť a obranné práce, napríklad zadržanie páchateľa na 50 metrov, stráženie a eskorta zadržanej osoby, či obrana psovoda," priblížila Baloghová.

 

Riaditeľom súťaže je riaditeľ Odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru plukovník Branislav Diďák. Pozvanie prijal aj plukovník Juraj Štaudinger, ktorý bude kontrolovať objektívnosť a nezaujatosť súťaže ako hlavný rozhodca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies