Policajná spolupráca s Rakúskom dostane nové prvky

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 12:27 • 2 min
Policajná spolupráca s Rakúskom dostane nové prvky

BRATISLAVA - Ochrana svedka, cezhraničné pátracie akcie či policajný prevoz sú novinky, ktoré sa dopĺňajú do zmluvy o policajnej spolupráci s Rakúskom.

slovakia

left justify in out

Okrem toho sa v medzinárodnej zmluve upravia ďalšie inštitúty, ako je cezhraničné sledovanie, cezhraničné prenasledovanie, kontrolovaná dodávka a použitie agenta. Prezident Ivan Gašparovič svojim podpisom ratifikoval doplňujúcu zmluvu k zmluve medzi Slovenskom a Rakúskom o policajnej spolupráci. Agentúru SITA o tom informoval hovorca prezidenta Marek Trubač. Vláda doplňujúcu zmluvu odobrila 5. februára a poslanci parlamentu s ňou vyslovili súhlas 19. marca.

 

Pôvodnú zmluvu podpísali 13. februára 2004 vo Viedni. Zmenu a doplnenie niektorých ustanovení si vyžiadal vstup Slovenska do Európskej únie a následný vstup do schengenského priestoru. Dôvodom úprav je aj legislatívny vývoj v oblasti boja proti trestnej činnosti na vnútroštátnej aj medzinárodnej úrovni, píše sa v predkladacej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona