Policajná razia voči gangu sátorovcov: Obvinili 15 osôb vrátane elitného expolicajta, ktorý sa podieľal na vražde

NETKY.SK • 4 August 2016, 16:00 • 2 min
Policajná razia voči gangu sátorovcov: Obvinili 15 osôb vrátane elitného expolicajta, ktorý sa podieľal na vražde

BRATISLAVA - Spolu 15 osôb obvinila polícia z rôznej trestnej činnosti spájanej so zločineckou skupinou sátorovcov. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, skupina páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 až do roku 2010.

slovakia

left justify in out

Obvineniu zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny v tomto prípade čelia Zsolt N. (41), Kristián Kádár (41), František Zákal (48), Juraj B.(45), Pavel V.(50), Roland S.(36), Andor M.(48),Judita C.(40) a Boris Drevenák (44), ktorý pôsobil do marca 2005 na Úrade boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK).

 

Z ekonomickej trestnej činnosti sú popri Františkovi Zákalovi, Zsoltovi N. a Judite C. obvinení aj Robert R.(38), Peter R.(40), Peter F.(40), Peter K.(46), Ladislav H.(49) a Mário Š.(51). Podľa polície sa podieľali na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Ich výrobou v roku 2007 skrátili daň o takmer 18 miliónov vtedajších slovenských korún.

 

Polícia v tomto prípade vzniesla aj obvinenia z vrážd. "Pavel V. podľa zistení polície ako člen zločineckej skupiny spáchal spolu s ďalšou osobou, ktorá už nežije, a inými osobami vraždu Romana R. V roku 2004 ho uškrtili, aby nevypovedal v prípadoch ekonomickej trestnej činnosti. Boris D. je obvinený, že sa podieľal na vražde Vojtecha E. v roku 2003 formou účastníctva. Podľa obvinenia poskytol informácie o jeho pobyte, o vražde bol informovaný a ovplyvňoval priebeh jej vyšetrovania," uviedol Slivka. V prípade dokázania viny hrozí obvineným za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny trest päť až 10 rokov väzenia, za zločin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a za zločin skrátenia dane a poistného tri až osem rokov, prípadne sedem až 12 a za trestný čin vraždy výnimočný trest, čo môže byť 15 až 25 rokov alebo doživotie.

 

V rámci utorňajšej akcie Národná kriminálna agentúra v spolupráci s bratislavským pohotovostným policajným útvarom zadržala sedem osôb. Následne vykonala dve domové prehliadky a jednu prehliadku iných priestorov.

 

Policajti zaistili listiny, záznamové zariadenia, falošné doklady a ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou. Štyria zo zadržaných boli po vypočutí prepustení, v prípade troch podal vyšetrovateľ prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry podnet na ich väzobné stíhanie. Ten sa s podnetom stotožnil a ich väzbu navrhol sudcovi Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies