Policajná razia v Dunajskej Strede: Zadržali údajných vrahov mafiánskeho bossa Sátora

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 15:38 • 2 min
Policajná razia v Dunajskej Strede: Zadržali údajných vrahov mafiánskeho bossa Sátora

DUNAJSKÁ STREDA – Policajti v Dunajskej Strede vykonali záťah proti údajným vrahom mafiánskeho bossa Ľudovíta Sátora.

slovakia

left justify in out

V utorok sme Vás informovali o policajnej akcii v Dunajskej Strede. Táto akcia súvisela s vyšetrovaním starých mafiánskych vrážd. Zadržaní ľudia mali údajne patriť k bývalému zločineckému gangu pápayovcov. Z trestných činov vraždy a úkladnej vraždy obvinila polícia v pondelok 16. mája spolu osem osôb. Ako agentúru SITA informoval hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. vyšetrovateľ zároveň podal prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR podnety na vzatie do väzby, konkrétne na Kristiána Kadára, Františka Zákala, Juraja B., Pavla V., Silvestra K., Rolanda Sz., Zsolta N. a Andora M. 

 

Počas akcie zadržali údajných vrahov niekdajšieho mafiánskeho bossa. „Kristián Kádár, František Zakál a Lehel Horváth sa spolčili za účelom usmrtenia Ľudovíta Sátora," informuje na svojom blogu Júlia Mikolášiková.

 

Dvaja obvinení boli včera vzatí do vyšetrovacej väzby. Malo by ísť o Kristiána Kadára a Juraja B. Polícia údajne zadržala štyroch mužov, ktorí majú prsty vo štyroch vraždách. Potvrdila to aj hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

 

Lehel Horváth s najväčšou pravdepodobnosťou v prípade figuruje ako hlavný svedok.

 

Údajní členovia mafie Kristián Kadár a František Zakál, mali Lehelovi Horváthovi zabezpečiť žltý bager, ktorým vykopal tajný hrob pre Sátora. Kristián Kadár údajne zaobstarával zbrane.

 

Sátora zabili 2.decembra 2010 v obci Čótfa, ktorá sa nachádza neďaleko Dunajskej Stredy. Zabiť ho mali v sklade na plnenie propanbutánových fliaš. Vraždu mal údajne vykonať Lehel Horváth, ktorý Sátorovi aj vykopal hrob.

V roku 2011 jeho telo vykopali a pochovali v Čičove.

 

Kristián Kadár, je obvinený aj z vraždy Andreja Reisza v novembri 2006, na ktorej sa mal podieľať aj Lehel Horváth.

 

Andrej Reisz bol jedným z obžalovaných v prípade vyvraždenia klanu pápayovcov z roku 1999. V dunajskostredskej reštaurácii vtedy traja maskovaní muži postrieľali na zemi desiatich mafiánov, medzi nimi aj bossa Tibora Pápaya.

 

img

 

Podľa doterajších informácií mal Reisza zastreliť zavraždený Sátor. „Kádár a Horváth jeho telo potom rozporciovali na viacero častí, pomleli ich v mlyne na mäso a pozostatky vysypali do Malého Dunaja," píše Mikolášiková na blogu.

 

Zsolt N. a Juraj B. boli obvinení z úkladnej vraždy doposiaľ nestotožneného muža. Poškodeného podľa polície uškrtili a telo vložili do vopred vykopanej jamy v areáli bývalého družstva v Dunajskej Strede. Zsolt N. bol obvinený aj za úkladnú vraždu ďalšieho muža. Pri tomto skutku boli podľa polície aj ďalšie osoby, medzi nimi aj nebohý Ľudovít S. Poškodeného uškrtili a telo vložili do vopred vykopanej jamy v areáli bývalého družstva v Dunajskej Strede v lete roku 2007. Kostry oboch mužov boli v rámci akcie nájdené v neoznačených hroboch. 

 

Kristián Kadár, Zsolt N., Juraj B., Pavel V., Silvester K., Roland Sz. a Andor M. boli obvinení aj za vraždu Vojtecha É. a Branislava K. V roku 2003, konkrétne v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa obvinení spolu s nebohým Ľudovítom Sátorom, Andrejom Reiszom a Alfrédom N. zablokovali auto poškodených. Následne došlo k prestrelke, pri ktorej bol Branislav K. zavraždený. Telo poškodeného ostalo na mieste činu. Pri prestrelke bol usmrtený aj jeden z útočníkov, konkrétne Alfréd N. Obvinení po skončení prestrelky spútali postreleného Vojtecha É. Telo Alfréda N. a spútaného Vojtecha É. previezli do lesného porastu medzi obcami Tomášikovo a Trstice. Po uškrtení Vojtecha É. telá oboch mŕtvych zakopali do spoločného hrobu.

 

Na akcii, pri ktorej obvinených zadržali, sa zúčastnilo takmer 170 policajtov. V rámci akcie vykonali deväť prehliadok rôznych priestorov, pričom zaistili zbrane rôzneho druhu, napríklad strelné zbrane, mačety, nože, boxery alebo kušu. 

 

Za trestný čin vraždy hrozí štyrom obvineným, v prípade dokázania viny, trest 15 až 25 rokov väzenia alebo doživotie. Ďalším štyrom obvineným, pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, hrozí v prípade dokázania viny trest 25 rokov väzenia alebo doživotie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies