Policajná operácia v Bruseli pokračuje, pátra sa údajne po dvoch bratoch

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:52 • 2 min
Policajná operácia v Bruseli pokračuje, pátra sa údajne po dvoch bratoch

BRUSEL - Policajné operácie v Belgicku, ktorých cieľom je dolapiť komplicov spolupáchateľov teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, pokračovali aj v noci nadnes. Informoval o tom dnes v Bruseli belgický premiér Charles Michel. Bližšie podrobnosti odmietol uviesť s tým, že ich dnes dopoludnia poskytne na tlačovej konferencii federálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Podľa francúzskych a belgických médií policajti pátrajú po dvoch osobách, ktoré sú na úteku od utorkovej spoločnej operácie francúzskych a belgických protiteroristických jednotiek, ktorá sa odohrala na bruselskom predmestí Forest.

 

Belgický denník Derniere Heure, ktorý sa neodvolal na žiadne zdroje, dnes napísal, že mužmi na úteku sú dvaja bratia, v minulosti trestne stíhaní za závažné trestné činy a terorizmus.

 

Agentúra AP pripomenula, že počas utorkovej razie na predmestí Forest bol zabitý jeden muž. O život prišiel v byte, v ktorom sa zabarikádoval a strieľal na policajtov zo samopalu typu Kalašnikov, a to aj napriek výzvam, aby sa vzdal. Totožnosť zabitého zatiaľ úrady nezverejnili, ale už v utorok deklarovali, že nejde o medzinárodne hľadaného Salaha Abdeslama, podozrivého zo spoluúčasti na atentátoch v Paríži.

 

Pri operácii utrpeli ľahšie zranenia štyria príslušníci policajných jednotiek.

 

Miestne médiá pripomenuli, že vo štvrtok a v piatok sa v Bruseli uskutoční európsky summit, ktorý má byť venovaný problému migrácie.

 

V rozhovore pre televíziu RTL dnes premiér Charles Michel vyzval obyvateľstvo Belgicka, aby zachovalo pokoj. Oznámil, že dnes krátko popoludní zasadne bezpečnostný kabinet.

 

Starosta štvrte Forest Marc-Jean Ghyssels v rozhovore pre televíziu RTBF ubezpečil obyvateľov, že boli prijaté opatrenia na zaručenie ich bezpečnosti. Spresnil, že v uliciach štvrte zostali hliadkovať príslušníci armády. Školy i predškolské zariadenia vo Foreste, ktoré boli počas utorkovej policajnej operácie zavreté, dnes fungujú v obvyklom režime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies